massage amsterdam, massage amsterdam noord

Klik voor Engelse vertaling

Handmassage 

Hart en handen verbonden.

Het beeld is zo mooi: na de conceptie ontstaat binnen korte tijd het hartje. Vanuit de hartstreek ontstaan de armen. Je handen zijn een instrument van het hart. Van de liefde en verbinding.
 

Aanraking zorgt ervoor dat het sympatisch zenuwstelsel mag kalmeren. 

Het sympatisch zenuwstelsel zorgt ervoor dat je klaar bent voor actie. Het zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je hartslag omhoog gaat en er suiker wordt vrijgegeven. Je krijgt snel meer energie en bent alert. Daar waar de energie in je lichaam even niet zo nodig is, gaat het dan niet heen. (Vertering van voedsel bijvoorbeeld.)
Als dit systeem te hard aanstaat en niet tot rust kan komen, kun je je snel geïrriteerd of aangevallen voelen. Je kunt je minder gemakkelijk verbinden met anderen. Maar je krijgt na verloop van tijd ook fysieke klachten.

Met aanraking wil je het parasympatisch zenuwstelsel activeren. Dit zenuwstelsel zorgt ervoor dat het lichaam weer kan herstellen, voedsel verteert maar ook emoties weer kunnen verteren.
Door aanraking kalmeer je, en zullen je stresshormonen afnemen.
Je raakt meer vertrouwd met anderen en leert je meer open te stellen: dit heeft een positief effect op de communicatie. Bij fijne aanraking is het bovendien vrij lastig om heel negatieve gedachten te hebben.
 

Bovendien sta je in ontspanning meer open voor nieuwe input. Het helpt je met het transformeren van gedachten en patronen. 

Drukpunten 

Op de handen zitten vele drukpunten die verbonden zijn met verschillende organen.
Zie het bijgevoegde plaatje om eens te zien waar elke plek van de hand mee verbonden is. 

 


 

Aanraking begint al vóórdat de aanraking begint.

Je bent je bewust hoe jij je voelt en hoeveel energie je hebt. Wil je energie overhouden, geef dan nooit meer dan 40 procent van je energie aan de ander.

Vervolgens voel je hoe je intenties vanuit je hart naar je handen mogen gaan.
De hand en arm inoliën is al het begin van de massage. Dit is dus geen noodzakelijk kwaad maar wordt met net zoveel aandacht gedaan als het masseren zelf!
 

Technieken 
Massage bij iemand anders

Lange strijking onderarm

De hand van de ontvanger wordt neergelegd met de rug van de hand naar boven. De masseur oliet de eigen handen in en verwarmt wrijvend de olie in eigen handen.
De olie wordt vanaf de vingers naar boven gestreken over de onderarm en via de andere kant weer terug. Maak er mooie lange bewegingen van. 
 

Stretchen:

De client heeft de hand nu met de binnenkant naar boven liggen. Je pinken steek je aan weerszijden van de middelvinger van boven naar beneden. Tussen wijsvinger en duim steek je je ring- en middelvinger. Je wijsvinger ondersteunt de hand.  Met de andere hand is het: pink naast de middelvinger, ringvinger tussen de ringvinger en pink en de andere vingers ondersteunen de hand.
Je duwt met de vingers die onder de hand liggen de hand iets omhoog terwijl de duimen de binnenkant van de hand kunnen masseren. Rustige bewegingen. 
 

Stretchen hand bovenkant

Je legt de hand van de ontvanger tussen je handen in: rustend op de vingers van beide handen. Je duimen maken nu vanaf het midden van de hand naar buiten toe een strijkende/ stretchende beweging.
Je stretcht eerst bij de pols, dan wat hoger en dan nog hoger. 

Tussen de middenhandsbeentjes (geen foto)

Maak met je duim rustige drukkende bewegingen tussen de lijntjes van de middenhandsbeentjes. 
Vanaf de kant van de pols werk je rustig naar boven toe. 
Tussen twee vingers aangekomen geef je even druk. 

Vinger voor vinger cirkelende beweging

Neem een vinger tussen je wijsvinger en duim en maak zachte cirkelende bewegingen per vinger. Als je deze bewegingen gedaan hebt, dan strijk je de vinger met een lange beweging af. 

 

Rondjes draaien op de pols

Beweeg zachte rustige rondjes over de binnenkant van de pols terwijl je de hand ondersteunt met de andere hand. 

Knokkeltjes draaien

Je beweegt tussen wijsvinger en duim zachte cirkeltjes op de plaats. Je maakt cirkeltjes per gewrichtje. Heel langzaam en zacht. 

Handmassage bij jezelf 

Het zelf masseren van de hand is om meerdere redenen een goed idee.
Je kunt klachten in je hand weg masseren. Bijvoorbeeld als je veel aan een computer werkt, veel masseert of ander werk doet waarbij je handen belast worden op welke manier dan ook.
Maar het masseren van je handen brengt je ook tot rust. Je kunt het gemakkelijk tussendoor doen! 
 

Rondjes draaien in de handpalm met duim

Masseer met je duim de binnenkant van de hand. Loop elk plekje na en voel waar er meer aandacht en druk naartoe mag gaan. 

Vinger voor vinger..

Neem nu elke vinger tussen duim en wijsvinger en knijp zachtjes aan de zijkanten en later in de bovenkanten.
 

 

Lange strijkingen over de hand 

Maak lange strijkingen vanaf de pols naar het eind van de vingers aan de binnenkant van de hand.
Draai dan je hand om en maak deze zelfde lange strijkbeweging. 

De pols 

Masseer met je duim zacht de hele pols rondom. Als je het prettig vindt neem je nog meer van de onderarm mee bij deze massage. Er kunnen veel spanningspunten zitten in de onderarmen. 

Middenhandsbeentjes.

Masseer nu tussen de middenhandsbeentjes met je duim. Zet telkens een beetje druk tussen de beentjes in. Loop elk lijntje na. 
 

Knijpen tussen duim en wijsvinger.

Dit is een plek die je niet moet doen als je zwanger bent.
Deze plek kan verlichting geven bij veel soorten spanning.