massage amsterdam, massage amsterdam noord

Klik voor Engelse vertaling

CRANIO-MASSAGE

De cranio-massage biedt het lichaam de mogelijkheid om weer zijn eigen, ontspannen ruimte te krijgen. Met een geleide meditatie leid ik je met aandacht langs je lichaam. Na deze meditatie kijken we welk deel van je lichaam het meest om aandacht vraagt. 
De manier van aanraken is subtiel; vaak leg ik alleen mijn handen neer om je de mogelijkheid te geven met aandacht naar een gespannen plek te gaan. 
Door samen aandacht en tijd te geven aan het emotionele onder de spanning, kan een lang vastgezette spanning, overtuiging of emotie die niet meer nodig is losgelaten worden. Soms komen er herinneringen boven, zien mensen kleuren, wordt er spanning ervaren die weer losgelaten wordt.. 
Deze manier van werken is een reis. 

Soms wéét je al iets, maar zit het nog zo in de cellen van je lijf opgeslagen, dat het nieuwe weten nog niet genoeg geïntegreerd kan raken in je leven. Het lichaam en geest gaan na een cranio-massage meer hand in hand met elkaar.

In deze sessies wordt ervan uit gegaan dat je het best weet wat je op dit moment nodig hebt en welk gebied van het lichaam het meest aandacht nodig heeft en gehoord mag worden. Wanneer we aan het werk zijn, stem ik me af op je emoties en op wat er in het lichaam gebeurt en zal dit wanneer het gewenst is, benoemen. 

Wanneer het gewenst is, kan ik ook vooral met het cranio-sacraal vocht werken. Dat is het vocht dat rondom de schedel (cranium) zit en door de ruggengraat naar het sacrum (heiligbeen) loopt. Bij deze manier van werken stimuleer ik de energie weer in het eigen en gezonde ritme te lopen. 

De frequentie van afspraken kan heel wisselend zijn en overleggen we samen. Je voelt meestal zelf wat je nodig hebt of in welk tempo je wil gaan.

Ervaring van Marjan: 
Zo gauw Esther haar handen op de door mij aangegeven plek neerlegt, begint het 'magische' spel van de cranio massage. Samen gaan we dan op onderzoek naar wat mijn lichaam nodig en of te vertellen heeft. Door Esther haar (soms verrassende en altijd invoelende) vragen, inbreng en ondersteuning voel ik me na een cranio altijd weer vol energie. Bewust én onbewust werkt dit proces door.